6 Temmuz 2013 Cumartesi

İndirimli Elektrik Faturası İçin Neler Yapılmalı


Pek çok kişi enerji tasarrufu yapmak konusunda isteklidir. Ancak bunu nasıl yapacağı konusunda fikir sahibi değildir. ucuz elektrik faturası ödemek istiyorsanız yapmanız gereken bazı şeyler bulunmaktadır. Mesela akkor lamba yerine flüoresan ampul kullanmak kesinlikle daha tasarruflu olacaktır.

Bunun yanında bilgisayarınızı kullanmadığınız zaman fişini çekmeniz de oldukça önemlidir. Eğer fişini çekmezseniz kapalı konumda bile olsalar elektrik tüketmeye devam edeceklerdir. Dolayısıyla indirimli elektrik faturası ödemek istiyorsanız bu hususlara dikkat etmelisiniz.

Eğer akkor Flamanlı 100 Watt’lık bir ampul kullanıyorsanız aylık 100 kilowatt saat enerji tüketirken kompakt flüoresan bu tüketimi 20 kilowatt saate kadar düşürmektedir. Demek ki kullanılan aydınlatma cihazlarının enerji tasarrufunda oldukça önemli bir etkisi bulunmaktadır.

İndirimli Elektrik
Tasarruflu lambalar kullanarak enerji tasarrufunuzu artırmanız söz konusu olabilir. Bunun yanında özen göstermeniz gereken başka bir husus da televizyonunuz, DVD’lerinizi kapattığınızda bu cihazların fişini çekmek olmalıdır. Fişi çekilmeyen cihazların kapatılsa bile bir miktar elektrik tükettiği bilinmektedir.

Bunun yanında ütünüzün de işiniz bitmeden 5 dakika önce fişini çekmeniz gerekecektir. Bu sayede enerjiden tasarruf etmiş olacaksınız. Dış kapıda bulunan lambalar da halojen lambalarla değiştirilebilir. Bu sayede oldukça fazla tasarruf sağlanacaktır. 50-90 watt’lık bir lamba da işinizi görecektir. Odanızdan ayrıldığınızda lambanızı söndürmeniz tasarruf için oldukça önemlidir. Mümkün olduğunca doğal ışıktan faydalanmanız da enerjiyi gereksiz kullanımınızı önleyecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder